Zwemmen leer je door te doen. En verrassend genoeg: doen zowel in als buiten het water!
Wanneer je beter wilt worden dan moet je dus meer doen. Om goed te kunnen zwemmen heb je een aantal vaardigheden nodig die te maken hebben met coördinatie, balans, kracht, lenigheid en evenwicht. Deze vaardigheden kun je in het zwembad oefenen, maar kun je net zo goed of soms zelfs beter buiten het water oefenen. Daarom gaan we met onze ZwemSpetters ook naar de gymzaal!
Thomas is naast zweminstructeur ook ASM trainer en heeft vanuit zijn opleiding Sportkunde veel mensen getraind en gecoacht.
Het resultaat?
- betere prestaties
- minder blessures bij alle sporten
- meer creativiteit
- meer plezier in bewegen en dus ook in zwemmen
Soms gebeurt het wel eens dat een kind op zwemles maar niet verder komt in zijn of haar ontwikkeling. Tijdens de zwemlessen zijn we dan ook keihard bezig om er voor te zorgen dat alle kinderen zich blijven ontwikkelen op technisch, conditioneel en motorisch gebied. Echter kan het soms helpen om het leren zwemmen eens vanuit een andere invalshoek te benaderen, om zo te kijken of we de kinderen nog verder kunnen helpen. Ook wij proberen ons als zwemschool steeds verder te ontwikkelen. Vandaar dat we zijn gaan onderzoeken op welke manieren we de kinderen nog meer kunnen helpen in hun motorisch leerproces.
En dat onderzoek heeft het volgende opgeleverd: vanaf nu organiseren wij ABC Survivalgym!
Tijdens deze ASM trainingen zullen de kinderen in een zaal, spelenderwijs, met oefeningen aan de slag gaan met het verbeteren van de fysieke en coördinatieve aspecten van het zwemmen. Op deze manier maken we de kinderen sterker, geven we ze een betere conditie en verbeteren wij de motoriek, zodat ze door hun plafond heen kunnen breken en kunnen doorstromen naar de volgende fases van de zwemlessen.
Wat houden ASM trainingen nou eigenlijk in?
ASM is een afkorting voor Athletic Skills Model. Dit is een programma gemaakt voor het verbeteren van de motorische ontwikkeling, voornamelijk bij kinderen en jongeren. Het ASM brengt sport en bewegen terug naar 10 verschillende grondvormen van bewegen. Kijkend naar het zwem ABC zijn 5 van die 10 grondvormen primair van belang. Daarnaast worden er aan die grondvormen ook 7 coördinatieve aspecten en 5 fysieke kenmerken gekoppeld. Dit alles bij elkaar noemt het ASM de ASM bouwstenen. Wanneer iemand namelijk alle bouwstenen goed ontwikkeld heeft, is hij of zij de ultieme beweger, niet alleen in zwemmen, maar ook zeker bij alle andere sporten die jouw kind gaat beoefenen.
Tijdens de ASM trainingen zullen we aandacht besteden aan de bouwstenen die het meest voorkomen binnen de verschillende fases. In dit programma zullen we de kinderen ontwikkelen op de bouwstenen die gevraagd worden binnen de fase waar ze zich bevinden en ook alvast fysiek voorbereiden op de fase die daarna komt.
Uiteraard is het mogelijk om jouw kind een keer een losse les mee te laten doen om te kijken of jouw kind het leuk vindt en, ook niet onbelangrijk, of het jou als ouder bevalt.
Data en tarief
Deelname kost slechts € 125,00 per 12 weken.
Wij werken met doorlopende abonnementen van 12 weken. Per abonnementsperiode van 12 weken betaal je 10 lessen. Jouw kind is alle 12 weken welkom, maar wij begrijpen dat het een keer voor kan komen dat het echt niet mogelijk is om de les te volgen. Daarnaast compenseren wij op deze manier ook de momenten dat de zwemschool gesloten is. Mist jouw kind geen les, dan heb je geluk en krijgt jouw kind 12 lessen in plaats van 10. Restitutie en inhaallessen daar doen wij niet aan, wij vinden 12 halen 10 betalen een mooi aanbod.
Het abonnementsgeld wordt iedere 12 weken afgeschreven, startend in de week na de eerste les van de abonnementsperiode.
Een losse les kost € 15,00 per keer.
De lessen zijn op:
vrijdag
- 13.00-13.45 uur
- 13.45-14.30 uur
zaterdag
- 09.00-09.45 uur
- 09.45-10.30 uur
- 10.30-11.15 uur
- 13.00-14.15 uur
- 14.15-15.00 uur
- 15.00-15.45 uur
locatie
ABC Survivalgym wordt georganiseerd in de sportzaal van Fysio van Huijkelom aan de Frankische Driehoek 16 in Goirle.
*Bobbi logo en tekeningen van Monica Maas.