Skip to content
Menu
Menu
PEUTERSURVIVAL

PEUTERSURVIVAL

Jong geleerd is oud gedaan

De reguliere zwemlessen starten vanaf de leeftijd van 4 jaar. Dat wil niet zeggen dat het niet  belangrijk is dat we kinderen al op jongere leeftijd leren om te overleven bij een val te water. Het maakt in die situatie echt  niet uit of jouw kind technisch goed naar de kant zwemt, het gaat erom dát jouw kind naar de kant zwemt. Bij ons kan jouw kind al vanaf de leeftijd van 3 jaar meedoen aan Peutersurvival zwemmen!

Bij Peutersurvival worden op speelse wijze de vaardigheden aangeleerd, die nodig zijn om zelfredzaam te zijn in het water. 

Peutersurvival is een uitstekende manier om jouw kind op een plezierige wijze voor te bereiden op zwemlessen.

Bij Peutersurvival leert jouw kind de basisvaardigheden om zichzelf te kunnen redden in het water. Ook volledig gekleed. De basisvaardigheden bestaan o.a. uit: onder water bewegen, naar de kant bewegen en uit het water klimmen.

We gaan echt met de kinderen aan de slag, je mag als ouder(s) zeker blijven kijken, maar je kunt gerust je zwemkleding thuis laten. Tijdens de Peutersurvival ga je niet met jouw kind mee het water in 😉

De voordelen van Peutersurvival

Sportief
Peutersurvival draagt bij aan de verbetering van de coördinatie. Uit onderzoek blijkt, dat kinderen die op jonge leeftijd al zwemmen een beter evenwicht hebben en makkelijker voorwerpen kunnen oppakken. Ook laat het zien dat het de leervaardigheden stimuleert (o.a. uitleg begrijpen en zelf iets uitleggen).

Lichaamsbeweging is erg goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je kind. Elke Peutersurvival les is je kind fysiek bezig in het water, wat een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale gezondheid. Ook traint jouw kinderen door drijfvermogen en waterweerstand de spieren en bouwt daarmee kracht op.

Het is in elke levensfase effectief om te investeren in bewegen. Met Peutersurvival kun je al op jonge leeftijd een start maken! 

Sociaal
Kinderen in de leeftijdscategorie 3 tot 4 jaar komen steeds meer in contact met andere kinderen en leren steeds meer sociale vaardigheden. Door samen met andere kinderen spelenderwijs bezig te zijn, levert peutersurvival ook een mooie bijdrage aan de sociale omgang met andere kinderen. Kinderen leren immers enorm veel van elkaar. De lessen worden gegeven in een vaste lesgroep.  Hiermee wordt een vertrouwde omgeving gecreëerd waarin de kinderen veilig kunnen ontwikkelen.

Met behulp van Peutersurvival begeeft jouw kind zich op regelmatige basis in het water en leert stap voor stap om zelfstandig in het water te bewegen. Een enorme stimulans voor het zelfvertrouwen! En dat niet alleen… Doordat jouw kind zich op jonge leeftijd al zoveel in het water begeeft, wordt de (kans op) angst voor water verkleind.

Leren is leuk!
Naast het feit dat Peutersurvival erg leerzaam en belangrijk voor je kind is, is het ook ontzettend leuk! Door het gebruik van een grote variatie aan materialen en door het enthousiasme van de lesgevers wordt er een optimale leeromgeving gecreëerd. Je kind ervaart zwemmen daardoor als iets LEUKS. Een ervaring waar jullie als gezin enorm veel plezier aan zullen beleven!

Watervrees komt wel eens voor bij kinderen. Dat kan heel vervelend zijn en daarom kan het juist verstandig zijn om te starten met Peutersurvival! Mocht jouw kind last hebben van watervrees, dan zal het op enig moment deze angst moeten overwinnen. En hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker het kan worden om die angst te overwinnen. Bij Peutersurvival zorgen we ervoor dat jouw kindje op een leuke, rustige manier kennis maakt met zwemmen. Bij ons zwemmen de peuters met een drijfpakje. Dit levert een grote bijdrage aan het gevoel van zwemveiligheid. Spelenderwijs zullen we steeds vaker oefeningen doen zonder het drijfpakje. Hierdoor leert jouw kind dat water niet eng is, maar dat het juist veel plezier kan hebben in het water!

Voorbereiding op ABC-zwemmen
Bij Peutersurvival leert jouw kind om zichzelf te redden in het water. De lessen worden tevens aangevuld met onderdelen die de kinderen tijdens de zwemlessen ook zullen leren, zoals springvormen, drijven en duiken. Hiermee leggen we op een leuke en speelse manier de basis voor de zwemslagen, waarvan zij zeker zullen profiteren tijdens de start van de toekomstige zwemlessen.

Inschrijven

In aanloop naar het Zwem ABC alvast een goede en leuke voorbereiding starten bij de peutersurvival? Schrijf nu in!

Ons lesplan kent duidelijke stappen en zo ook het inschrijven op onze zwemschool.

  1. Vul het online inschrijfformulier in
  2. Betaal de inschrijfkosten
  3. Wij checken de beschikbaarheid in een zwemles van opgegeven niveau/ervaring op de aangegeven voorkeursdag
  4. Je ontvangt per mail de bevestiging van de start van de zwemles of van het eventueel plaatsen op de wachtlijst