Skip to content
Menu
Menu
ZWEM ABC VOOR TIENERS

ZWEM ABC VOOR TIENERS

Er is een enorme groei aan gezinnen die uit een andere cultuur komen, waar leren zwemmen niet vanzelfsprekend is. Ook voor de tieners uit deze gezinnen bieden wij de mogelijkheid om een zwemdiploma te halen. 

Leren zwemmen door plezier te hebben, met aandacht voor het individu, daar geloven wij in!

Wij werken met kleine groepen van maximaal 6 tieners. Zij krijgen lessen van 45 minuten: overzichtelijk en genoeg ruimte voor individuele aandacht.

Basis

Het Zwem ABC is de zwemlesmethode van het Nationale Raad Zwemveiligheid en is opgebouwd rond 8 basiselementen, namelijk: ‘te water gaan’, ‘onder water’, ‘draaien’, ‘drijven’, ‘watertrappen’, ‘voortbewegen’, ‘ademhalen’ en ‘survival’. Bij het Zwem ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Ieder spel heeft een bedoeling. Het lijkt op spelen en ondertussen zijn ze veel aan het leren! Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Vervolg

Bij het Zwem ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Bij het Zwem ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde: iedere eerste zwemles van de maand wordt met kleding gezwommen.

Zwemveilig

Wie alle drie diploma’s, A, B én C (!), bezit krijgt het predikaat Zwemveilig. Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt en biedt alle vaardigheden iedereen tegenwoordig nodig heeft bij het zwemmen in subtropische zwemparadijzen en bij activiteiten op, in en aan het buitenwater. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.

Kijken tijdens de les

Bij ons ben je als ouder/begeleider tijdens de zwemles van harte welkom om de les te volgen. Er is wifi beschikbaar en voldoende ruimte om bijvoorbeeld met jouw laptop (zorg dat deze opgeladen is, we hebben geen voorzieningen om mobiele apparatuur op te laden…) nog even aan de mailbox te werken. Vanuit deze ruimte is er voldoende zicht op de zwemles.

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven en abonnementsvormen.

Inschrijven

Hier vind je het online inschrijfformulier!

Lestijden

Wanneer wordt er lesgegeven?

instructeurs

Wij stellen graag onze collega’s aan je voor.

envoz

Wij geven het officiële ENVOZ diploma uit. Lees hier meer over onze keuze.

EasySwim Pro Drijfpak

Veiligheid staat op 1, daarom maken wij gebruik van het EasySwim Pro drijfpak tijdens onze zwemlessen.

diploma-zwemmen

Dat is feest! Hier leggen we uit hoe we dit organiseren.

Zwemmen

In kleine groepen (maximaal 6 kinderen), privéles (1-op-1 of 1-op-2), zwemles aan huis, voor jonge kinderen, tieners en volwassenen, het kan allemaal. Mét aandacht én plezier!

Oefenen & verder leren

SpetterPret, activiteiten in de peutersportzaal, Survivalgym en ook handige zwemles-tips!

AquaFysio

AquaFysio

Wij hebben een goede samenwerking met Sophysio en praktijk Van Iersel-Zandbergen.

Aquafysio

Aquafysio

*Bobbi logo en tekeningen van Monica Maas.

CONTACT

Heb je vragen?
Neem gerust contact met ons op!